Aveline Gram

(°1990)

Aveline begon piano te spelen toen ze 6 jaar oud was.  Onder de begeleiding van Mevr. Marijke Oers nam ze deel aan vele wedstrijden in binnen –en buitenland, waar ze telkens een finaleplaats behaalde (Cantabile, EPTA, Grétry, Concours Musical de France,…).

Toen Aveline 16 jaar oud was, verliet ze het traditioneel Belgisch schoolsysteem en werd, twee jaar vroeger dan gewoonlijk, toegelaten in het “Conservatoire Royal de Bruxelles” onder het statuut “Jeune Talent” en dit bij Mr. Jean-Claude Vanden Eynden (3de laureaat Koningin Elisabethwedstrijd) en Burkard Spinnler.
In parallel legde ze de 3de graad ASO af via de middenjury.

Gedurende haar opleiding, vervolmaakte ze zich met nationale en internationale masterclasses en stages bij o.a. E. Virssaladze,  P. Devoyon, V. Krainev, M. Beroff, J-F. Heisser, O. Yablonskaya, A. Queffélec, B. Rigutto, ….

In september 2009 werd ze aanvaard door Oxana Yablonskaya, een vermaarde Russische pianiste, om les te volgen in haar privéschool samen met een selecte groep van zeer goede jonge pianisten van overal ter wereld.

In januari 2010 werd ze gekozen door “The Bayard Partnership” als hun “Young Belgian Talent”.  Ze werd door hen gesponsord en ondersteund gedurende 3 jaar.

In september 2010 werd Aveline verkozen als “pianist van het jaar” door de internationale Chopin Foundation waardoor ze uitgenodigd werd een masterclass te volgen in Warschau, Polen. En in februari 2011 behaalde Aveline de 2de prijs op het Excellentia-concours in Brussel.

Sinds haar 13e, heeft Aveline al talrijke concerten als soliste met orkest mogen vertolken.
Zij speelde o.a. met orkesten als: Il Novecento, Nuove Musiche, het Universitair Symfonisch Orkest (USO) van de KULeuven, het Jeugd-en muziekorkest van Antwerpen, Sinfonietta, het Orchestre Symphonique du Conservatoire Royal de Bruxelles, het Universitair Symfonisch orkest van de UGent (GUSO), Artis Dulcedo, Stringendo,…
Met deze orkesten vertolkte Aveline o.a. pianoconcerti van Prokofiev, Rachmaninoff, Mozart, Chopin, Beethoven, etc.

Zij speelde in de grootste zalen in België (Bozar, deSingel, Bijloke, Concertgebouw, Conservatorium Brussel, …) en ook in het grootste deel van Europa.

Samen met haar duo met violiste Gayané Grigoryan, wordt Aveline regelmatig uitgenodigd voor verscheidene grote festivals, alsook om een recital te spelen in het Paleis voor Schone Kunsten (BOZAR) in het kader van “BozarSundays”.

Aveline speelt ook regelmatig samen met andere gerenommeerde muzikanten zoals Jean-Claude Vanden Eynden, Véronique Bogaerts, het Ensor-kwartet, Vincent Hepp, Sarah Dupriez, Martijn Vink, …

In Juni 2012 beëindigde Aveline haar Masterdiploma met grote onderscheiding, werd ze geselecteerd om deel te nemen aan de “concerto-wedstrijd”  en won deze ook.

In 2011, werd Aveline toegelaten in de «Scuola di Musica di Fiesole» nabij Firenze (It) waar ze in 2014 haar postgraduaat succesvol beëindigde bij de pianiste Elisso Virssaladze.

In september 2013 begon ze een Master Kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel, die ze het volgende jaar (2014-2015) verder volgde in Hannover (Duitsland) aan de internationaal zeer gerenommeerde “Hochschule für Musik, Theater und Medien” bij Prof. Markus Becker voor piano solo en kamermuziek; en bij Prof. Jan Philip Schulze voor Liedbegeleiding.
Aveline specialiseerde zich nadien verder in Hannover, waar ze een Master “Liedgestaltung” studeerde.

In Oktober 2016 besliste Aveline haar horizonten te verbreden en de wijde wereld in te trekken. Ze boekte een “one way-flight” naar Chennai, India en begon daar – met enkel haar rugzak, slaapzak en wandelschoenen- aan een solo-reis van onbepaalde duur.
Ze logeerde altijd bij de lokale Indiërs thuis en heeft zo enorm veel nieuwe en unieke ervaringen mogen meemaken.
Amper 2 maanden nadat ze in India was, werd er voor haar een 6- wekenlange concert tournee georganiseerd, gaande van Delhi in het noorden tot Trivandrum in het zuiden. Een totaal van 8 concerten en verschillende Masterclasses waar Aveline lesgaf aan de lokale studenten.

Momenteel reist Aveline verder door Azië en zorgt muziek (westerse én traditioneel aziatische) voor de rode draad doorheen haar parcours.

 

avelinegram@gmail.com

+32 (0) 497 23 80 93

www.avelinegram.com

Facebook: Aveline Gram – Pianist

Twitter: avelinegram